Chocomousse light

Extra light chocomousse

Bereidingstijd: 20 minuten + 4 uur opstijven

Portie per persoon: 130kcal

IngrediŽnten voor chocomousse (5 personen) 

  • 100g pure chocolade  
  • 100ml room, 4 ŗ 8% v.g.
  • 3 eiwitten  
  • Zoetstof naar eigen smaak

    Hoe de extra light chocomousse bereiden? 

    1. Verkruimel de chocolade en laat in een open schaaltje in de microgolfoven smelten (+-500watt.)
    2. Klop de eiwitten met de zoetstof tot sneeuw
    3. Meng de gesmolten chocolade met de light room  
    4. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng voorzichtig
    5. Verdeel het mengsel over 5 schaaltjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast




     
    Klik voor meer lekkere en gezonde recepten

    Neem vrijblijvend contact op met uw diŽtiste in Limburg.

     

     

    © Katja Coenen - DiŽtiste en Diabeteseducator -  0497 31 80 10